Zwembad Olympos zet meer in op toegankelijkheid

Het Zwembad Olympos wil dat iedereen de kans krijgt om te zwemmen. Daarom zet het meer dan ooit in op de toegankelijkheid van het zwembadgebouw.

“Bij de bouw van het nieuwe peuter- en kleuterbad werd daar alvast rekening mee gehouden. Zo pasten we het hellend vlak in de zwemhal aan zodat rolstoelgebruikers vlotter tot op het terras en het nieuwe bad kunnen komen”, zegt schepen Lien Verwaeren (CD&V). “Ook tijdens de voorbij jaarlijkse sluiting deden we ingrepen om de toegankelijkheid van het zwembad te verhogen. We plaatsten een nieuwe balie met een verlaagd gedeelte en een bredere doorgang naar de kleedplaatsen zodat ook rolstoelgebruikers makkelijker bediend worden. Ook het bezoekerstoilet in de inkomhal wordt dit najaar nog aangepast naar de nieuwe normen voor toegankelijkheid.”

Aan het begin van dit jaar waren er veel problemen met de lift. “Ondertussen is deze opnieuw in gebruik en houden we de lift nauwgezet in het oog om verdere problemen te voorkomen. Aan de liftdeur aan de parking voorzien we extra verlichting en bouwen we een afdak om het comfort van de gebruikers te verbeteren. Ook voor jonge gezinnen wordt een uitstap naar het zwembad aangenamer. Zo is er voortaan een ‘buggy-parking’ in de inkomhal waar je je buggy veilig kan opbergen als je komt zwemmen. Er zijn ook kleine stoeltjes en nieuwe babyzitjes ter beschikking aan het peuter- en kleuterbad, net zoals een handige verzorgingstafel op het panoramische terras. Bovendien hoef je je zwembanden of speelballen niet meer thuis op te blazen, want er staat nu ook een luchtpistool in de zwemhal.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)