Zomer!

De tomaten en paprika’s groeien welig in deze zomerse temperaturen. Voorlopig gelukkig nog geen plaag waargenomen bij de aardappelen en tomatenplanten. Wel de coloradokerverlarven gespot en vernietigd.

De tomatenplanten toppen we voor we op vakantie vertrekken, in de serre voor half augustus. Toppen is het uitknijpen van het groeipunt boven de laatste tros. De bladeren snijden we pas weg vanaf september, als de rijpende vruchten maximaal de zonnewarmte nodig hebben om sneller te kunnen rijpen.

Boontjes kunnen we nog zaaien tot 15 juli, net als zaad van rode bieten. Zaai boontjes in een droge omgeving om schimmels zoals Botrytis of grijsrot te vermijden.

In de fruittuin is het oogsten geblazen. Frambozen, zomeraardbeien, pruimen en perzikken worden hier dagelijkse kost. Veel vruchten rijpen nog verschillende dagen na. De wintervoorraden confituur en likeurtjes worden gemaakt. Terrasplanten mag je verwennen met vloeibare voeding. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om eventueel nog te kunnen genieten van een tweede bloeiperiode.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.