Zele geeft kinderopvang een duwtje in de rug

Het bedrag dat wordt uitgetrokken om de initiatieven rond kinderopvang te steunen wordt door het lokaal bestuur van Zele opgetrokken.

Tijdens de gemeenteraad werd het aangepast steunreglement voor de kinderopvang voor baby’s en peuters goedgekeurd waarin de gemeentelijke toelage wordt verviervoudigd. Concreet kan een groepsopvang voortaan jaarlijks een toelage aanvragen van 400 euro. De toelage voor gezinsopvang werd vastgelegd op 300 euro per jaar. “Kinderopvang is een belangrijke partner binnen ons Gezins- en Kansenbeleid voor vele jonge Zeelse gezinnen, en is tegelijkertijd ook een belangrijke hefboom in de strijd tegen kinderarmoede”, weet Tineke Lootens (CD&V), schepen van Kinderopvang. “Dit financieel duwtje in de rug is dus meer dan welkom om jaarlijks te kunnen blijven investeren in voldoende, veilig kwaliteitsvol, educatief-, spel-, lees- en/of verzorgingsmateriaal wat de leer- en ontwikkelingskansen voor baby’s en peuters in de kinderopvang in Zele enkel ten goede komt. Bovendien willen we op deze manier ook starters van een nieuw kinderopvanginitiatief in Zele een financieel duwtje in de rug geven.”

Daarnaast wordt ook samen met de kinderopvangpartners gewerkt aan een lokale campagne om de kinderopvang in de gemeente positief in de kijker te zetten, en zo meer mensen te overtuigen om  voor een job in de kinderopvang te kiezen. “Aan de reacties te zien is het enthousiasme en engagement groot om hier samen werk van te maken”, aldus Imke Kint, coördinator van het Huis van het Kind. “De collegialiteit tussen de verschillende kinderopvangorganisatoren is groot, omdat de sector voor dezelfde grote uitdagingen staat.”

Tijdens de Week van de Kinderopvang werd tot slot ook een ontmoetingsmoment georganiseerd voor alle kinderbegeleiders in Zele om hen uitdrukkelijk te bedanken voor het fantastische werk dat ze dagelijks leveren voor veel kinderen, ouders en gezinnen in de gemeente. “Als lokaal bestuur willen we ook blijven inzetten op ontmoeting en verbinding, want hierin schuilt de kracht om samen belangrijke stappen te realiseren en verder te bouwen aan de toekomst van Zele”, aldus nog schepen Lootens. “Want die toekomst begint ook bij vele jonge kleine Zelenaars en hun begeleiders al in de kinderopvang.” Wie interesse heeft om een kinderopvang te starten of onthaalouder te worden in Zele, mag contact opnemen met Team Samenlevingsopbouw via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 052 45 98 16.

Foto (c) Lokaal bestuur Zele.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.