Word meter of peter van een bladkorf

Elk jaar zoekt de stad inwoners die peter of meter willen zijn van een bladkorf in hun straat. Burgers zijn namelijk verplicht om het voetpad voor hun perceel netjes te onderhouden. Bladeren, onkruid en sneeuw dienen verwijderd te worden. De stad wil daarbij helpen, door onder andere tijdens de herfstperiode bladkorven ter beschikking te stellen.

“Peter en meters staan in voor het informeren en sensibiliseren van de buurt en controle van de korf. De stad werkt samen met een firma, die de bladkorven tijdens de herfstperiode 4 keer ledigt, op voorwaarde dat er enkele bladeren in zitten en het een korf van de stad betreft. Een goed gebruik ervan is dus nodig opdat deze leeggemaakt worden. Blikjes en ander zwerfvuil horen er niet thuis, ze verstoren het composteerproces. Eigen tuinafval of ander afval in de korven of op de openbare bermen gooien, wordt beschouwd als sluikstorten”, verduidelijkt Leen Dierick (CD&V), schepen van Openbaar Domein.

De plaatsing en het onderhoud van de bladkorven vallen onder de bevoegdheid van de groendienst. “Het toezicht op en de controle van de korven gebeurt door de peter of meter. Samen houden de stad en haar inwoners Dendermonde zo proper en netjes.” Wie graag een bladkorf in de straat laat plaatsen en peter of meter van die korf wil worden, kan daarvoor een aanvraag doen. Dit voor vrijdag 17 september 2021, door contact op te nemen met de dienst groenbeleid en landbouw; telefonisch via 052-25 11 25 of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)