De laatste maanden is er heel wat bedrijvigheid op de verkaveling Elsbos in Sint-Gillis-Dendermonde. Na realisatie en verkoop van 28 koopwoningen en 7 appartementen door de Sociale Bouw- en Kredietmaatschappij hebben de eerste bewoners zich al gevestigd. Volkswelzijn bouwt er nu aan twee appartementsblokken.

“Het gaat om 2 appartementsgebouwen van 10 flats elk, in de straat Schrieksweide”, zegt Hilde Raman, voorzitter van Volkswelzijn. “Ze vormen een landmark aan de centrale wadi. Het architectenbureau Marievoet-Breynaert bv staat in voor het ontwerp en bouwonderneming Damman NV voor de realisatie.” Het totale bestelbedrag voor de bouwwerken inclusief BTW bedraagt 2.512.788,92 euro.

“De gebouwen zijn BijnaEnergieNeutraal door gebruik te maken van extra isolatie, zonnepanelen, efficiënt ventileren en recuperatie van regenwater. De eerste verhuring wordt voorzien in het voorjaar 2022. Ook op de verkochte bouwgronden rijzen de woningen als paddenstoelen uit de grond. Voor wie nog interesse heeft in de aankoop van een kavel kan informatie opvragen via onze website www.volkswelzijn.be. De volgende fase bestaat uit 2 extra appartementsgebouwen van 10 en 15 flats eveneens in de straat Schrieksweide. De aanvang der bouwwerken is voorzien midden 2022. Vervolgens, binnen een periode van 5 tot 10 jaar, worden de overige bouwpercelen ingevuld met woningen en flats van alle types.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)