Wim Leybaert schrijft De Godenjager

Wim Leybaert schreef met De Godenjager een boek in het genre fantasiek. Wat is er echt en wat niet? Wie dat wil ontdekken moet het lezen!

In De Godenjager is de hoofdrol weggelegd voor de enigmatische wetenschapper Karl von Knochenburg-Gotha. Deze tot de verbeelding sprekende academicus is de grondlegger van de theonatologie, de leer van de geboorte der goden. “Zijn doctrine stelt dat als veel mensen heel lang in iets geloven, dit ook werkelijkheid kan worden. Goden en duivels hebben dus echt bestaan. Met een blinde devotie heeft de menselijke soort de antieke goden en demonen verwekt en hen een onmetelijke kracht geschonken. Maar hierbij behield de mensheid zich één voorrecht voor. Bij het tenietgaan van het geloof takelden hun gedachtenspinsels af en stierven hun goden een langzame dood”, zegt Wim Leybaert.

“Gedurende heel zijn leven heeft de godenjager de theonatologie wetenschappelijk gestructureerd en over de ganse wereld restanten en relicten van goden en demonen gezocht en gevonden. Soms leidde dit tot sublieme ervaringen, maar veel vaker werd hij op bijzonder sombere plaatsen geconfronteerd met de meest gruwelijke entiteiten uit onze fantasierijke mythologie. Helaas ontdekte de godenjager ook onbeschrijflijke dingen in Dendermonde, dat eeuwenoude broeinest van het kwade (dat zelfs al smeuïg en kwaadaardig was nog vóór de komst van de Kelten). Zo leert ons althans deze vreemde biografie.”

Wim Leybaert lardeert zijn vermetele oefening op de grenzen van geschiedenis, mythologie, wetenschap, dialectologie en fantastiek met beklemmende muziek op een Spotify-afspeellijst en een flinke portie onderkoelde humor. Deze conceptuele kunstpublicatie waaraan de stad Dendermonde een projectsubsidie verleende, vormt een nieuw genre dat men het beste zou kunnen omschrijven als ‘horrumor’. Maar een verwittigd mens is er twee waard.

De Godenjager is verkrijgbaar tijdens de tentoonstelling en voor de prijs van 20 € kun je deze supergevaarlijke lectuur de jouwe noemen. Het boek is ook te koop bij uitgeverij Het Punt / Het Boekenhuis (Baasrodestraat 118 te 9200 Dendermonde – www.uitgeverijhetpunt.be) en bij de auteur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.