Wie steekt container voor kringloopgoederen in nieuw jasje?

Voor het gloednieuw pilootprojectKunstainerzoektVerkocreatievelingendieop het recyclageparkde container voor herbruikbare goederenwillenpimpen.

“Spullen die in de container belanden, krijgen een tweede leven in de kringloopwinkel. Om dit inzamelkanaal bekender te maken, kan de container een likje verf of opvallend dessin gebruiken. Tien recyclageparken met elk een container voor herbruikbare goederen. Dat zijntien kanalen omspullen in te zamelen voor de kringloopwinkel, zoals boeken, huisraad, decoratie, kleding, speelgoed en(kleine)meubels. Ze belanden dan niet bij het afval, maar krijgen een tweede leven. Afvalpreventie dus.En tegelijk een kansom in onzeconsumptiemaatschappij een alternatief te bieden voor dure artikelen.Om daarnog sterker op in te zetten, lanceren we het bijzondere pilootprojectKunstainer” zegt algemeen directeur van Verko Peter De Leeuw.

Via de containers zamelden we vorig jaar 39.016 kilogram herbruikbare spullen in. Dat is 12.550 kilogram meer dan in 2021. Maar er komen8 keer zoveelgoederenbinnenrechtstreeksviadewinkel ende ophaling aan huis. Daarom willen we de containersop onze recyclageparkenextra in de verf zetten. En dat willen wezelfsletterlijk doen.Daaromzijn weop zoek naar creatievelingen die zichop het recyclagepark in hun gemeentewillen engageren omdecontainer voorkringloopgoederen onder artistieke handen te nemen”, zegt De Leeuw. “Alle mogelijke techniekenen kleurenzijn toegelaten.Hetonderwerpniet, want dat moet focussen ophergebruik, recycling,circulaire economieofduurzaamheid.”

Meer praktische info is te vinden opwww.ddsverko.be/kunstainer.Wiegebeten is door de opdracht kan zich inschrijven viacommunicatie@ddsverko.be.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.