Website telt aangeplante bomen op

Het lokaal bestuur wil dat er in Zele veel meer bomen worden aangeplant. Een digitale bomenteller waarop iedereen die een boom plant dat kan ingeven houdt nu die aantallen bij.

“Al sinds 2019 houdt Zele het aantal bomen bij dat wordt geplant en geveld op het openbaar domein”, zegt Serdar Celik (Vooruit), schepen voor Openbaar Groen. “Het gemeentebestuur engageert zich om elke gekapte boom te vervangen door nieuwe. Iedere Zelenaar kan voortaan ook online nagaan hoe de gemeente en zijn of haar wijk ervoor staan. De cijfers worden jaarlijks na elk plantseizoen ter beschikking gesteld om zo een goed overzicht te kunnen geven.”

“Bomen zijn een belangrijke partner in de strijd tegen de klimaatopwarming”, geeft Klimaatschepen Thomas Bauwens (CD&V) mee. “Ze zorgen voor schaduw en verkoeling tijdens warme dagen en ze nemen CO2 op. De teller geeft dan ook indicatief aan hoeveel CO2 er jaarlijks wordt opgenomen door al die extra bomen. Ik roep de Zelenaar op om in zijn tuin ook een plaatsje te zoeken, een boom te planten en die in te geven in onze teller. Alleen samen kunnen we de klimaatuitdaging aan.” De bomenteller, waar je overigens zelf kan ingeven als je een boom aanplantte kan je bereiken via https://bomenteller.zele.be.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.