WANDELTIP 25: Toertje Grembergen

Voor een wandeling in het groen kan je ongetwijfeld terecht in Dendermonde, al zijn er jammer genoeg weinig bewegwijzerde wandelroutes te vinden die dit
bewijzen. Misschien een goed voornemen voor Stad Dendermonde voor 2022? Ik ben alleszins kandidaat om er uit te stippelen.

Om toch eens een tochtje voor te stellen rond mijn kot heb ik één van mijn coronatoertjes opgenomen en dit op RouteYou geplaatst. Het is dus niet aangeduid, maar je kan het wel volgen via gsm, sporthorloge of wandelgps.

Toertje Grembergen, zoals ik het zelf noem, mixt geasfalteerde fiets- en wandelwegen met (soms modderige) graspaadjes. Een ideale herfstroute, want het geploeter blijft beperkt. Het volledige parcours is bovendien autovrij, wat een verademing is. Ik geef wel toe dat het verkeersgeluid kan storen als je op het pad wandelt dat naast de N47 ligt.

Een bijzonderheid op de route is het kleine speelbos, Robin Woet, waar verschillende speelelementen opgesteld staan. Uitrusten in de hangmat, playbacken op het boompodium of slingeren als Tarzan? Het kan er allemaal.

Een tweede leukigheidje is het doorkruisen van een graaszone voor schapen. Hou je hier aan twee belangrijke regels: honden aan de lijn én hekjes netjes sluiten. Zo vermijden we dat de gastvrije boer zich bedenkt en deze graspaden afsluit voor wandelaars.

Als je terugkeert, kan je RouteYou volgen en het jaagpad nemen, maar ook een tweede keer door het speelbos is een optie … ’t Is maar wat je leuk vindt!

’t Amusement!

Start & parking: Vier Septemberlaan, Dendermonde – afstand: 5,8km – te volgen via RouteYou:

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.