WANDELTIP 13: de Turfputwandelroute

Laat ik starten met een hittetip. Het populaire Donkmeer is het vertrekpunt van deze route en dus kan je na deze wandeling pootjebaden, bootje varen of smullen van een ijsje. Trouwens ook perfect omkoopmateriaal voor kinderen bij wie het wandelen inmiddels de oren uitkomt!

Toegegeven, de route start langs de grote baan. Maar … bijt even door, want wat er komt, doet dit meteen vergeten. Zo krijg je tussen knooppunt 9 en 15 een flinke portie natuur voorgeschoteld in Berlare Broek en de Gratiebossen, waar moerassige bossen en vijvers, groot en klein, in het oog springen. Tip voor onderweg: voorbij knooppunt 31 wandel je door de Damweg. Sla net voor
huisnummer 21 het smalle weggetje rechts in om een sprookjesachtig pad langs ’t water aan je route toe te voegen! Als je dit blijft volgen, kom je automatisch terug op de knooppuntenroute uit.

Vanaf knooppunt 7 wandelen we in de buurt van het prachtige Donkmeer. Tal van watervogels showen hier hun kunstjes, een vogelkijkmuur zorgt voor wat privacy voor de beestjes. Bij mooi weer kan dit stuk van de route wel wat drukker zijn.

Kledijtip: de route is voor bijna 90% onverhard. Heeft het veel geregend de dagen ervoor, voorzie dan zeker waterdicht schoeisel. Op bepaalde delen van het parcours komt de modder anders je oren uit, al kan dat ook grappige taferelen opleveren (ik spreek uit ervaring).

Zon op al je wandelwegen!

Volg Lus op haar Instagram-account Staycation.belgium

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)