Hoera, we zijn al elf tips ver! Hopelijk heb je al wat gehad aan mijn voorstellen, en anders probeer ik je te overtuigen met het toerke van deze week.

In Massemen, een deelgemeente van Wetteren, werd recent het Molenbeekpad opnieuw bewegwijzerd. Het pad bestaat al langer, maar de aanduiding liet wat te wensen over. Corona heeft heel wat nadelen, maar een voordeel is dat steden en gemeenten hun bestaande wandelingen in de verf zetten met een opfrissing van de bordjes of pijltjes.

Na het vertrek aan de kerk duurt het een kilometertje alvorens je het geasfalteerde centrum verlaat, maar daarna volgen de trage wegen elkaar in sneltempo op. Afwisselend stappen we door een schapenweide, op drassige veldbaantjes, over een noodzakelijk plankenpad en via een kronkelende grasweg langs de Molenbeek. Geen modderliefhebber? Dan raad ik de route af bij
regenweer. Af en toe krijg je toch een flinke portie te verduren. Look on the bright side: modder wil zeggen dat er echt veel onverharde stukken zijn!

Plan je deze wandeltocht binnenkort, dan kan je nog wat voorjaarsflora spotten in de vele weides en bosjes onderweg.

Bijna op het einde steek je een privé-erf over, waar een bordje verwittigt voor de enthousiaste hond des huizes. Heb geen vrees: blaffende honden bijten niet. Maar men zegt ook dat een gewaarschuwd mens er twee waard is, dus bij deze kom je niet voor verrassingen te staan.

Misschien iets voor het weekend, voor we onszelf trakteren op een terrasje?

Schol!

Start: aan de kerk van Massemen (Wetteren) – afstand: 9,6km – via blauwe bordjes met een witte pijl

Volg Lus op haar Instagramaccount Staycation.belgium.