Vriendschapsboom in nieuw bos Meerskant

Een Duitse schuttersvereniging schonk een vriendschapsboom aan het bos van Siegfried D’heer in de Meerskant in Zele. Een winterlinde werd in Het Groot Legaat in de grond gestopt.

“Twee jaar geleden hebben we met de hulp van veel vrijwilligers een nieuw bos geplant in Zele op de Meerskant, dat vrij toegankelijk is voor iedereen”, zegt Siegfried D’heer. “De bomen zijn in volle opgroei en wandelaars komen regelmatig genieten van de omgeving. Het bos is vrij uniek omdat het er gekomen is na twee aanplantweigeringen van het gemeentebestuur van Zele. De vergunning is er uiteindelijk gekomen door de weigering aan te vechten bij de deputatie. De plantdag van 16 november 2019 kreeg heel wat weerklank in de pers , er waren 80 helpers om 2000 bomen te planten.”

Een schuttersvereniging uit Duitsland waar enkele Zelenaars lid van zijn wild in dit opgroeiende bos een boom planten als teken van verbondenheid en vriendschap. “Omdat er in mijn gezin een coronabesmetting was is er geen afvaardiging gekomen uit Duitsland, toch hebben we van het planten van de winterlinde een klein feest gemaakt”, besluit Siegfried D’heer.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)