Vooruit en Groen wil dat gemeente niet meer participeert aan activiteiten met reclame voor gokken

Oppositiekartel Vooruit en Groen vraagt aan het gemeentebestuur van Berlare om niet meer te participeren aan activiteiten waar reclame gemaakt wordt door gokbedrijven.

“In augustus gaan, sinds een corona-pauze, in Berlare de Waterfeesten opnieuw door. Dit is een zomerfestival voor het ganse gezin op en rond het Donkmeer, met optredens, attracties en animaties voor jong en oud. Het is er telkens weer over de koppen lopen. Op laatste editie was een gokbedrijf één van de hoofdsponsors. Dit willen we, als Vooruit en Groen, niet meer zien gebeuren. De Waterfeesten zijn immers een familiegebeuren, dat zich richt op gezinnen met jonge kinderen”, zegt Jan Van Hee, gemeenteraadslid Vooruit en Groen.

Tijdens corona is het aantal mensen met gokverslaving sterk toegenomen en floreert de gokindustrie als nooit tevoren volgens het oppositiekartel. “Ook in Berlare floreren twee gokbedrijven aan de Donk en Vooruit en Groen wil ook in Berlare reclame voor dit soort bedrijven aan banden leggen. In een gemeente waar de armoede sterk toeneemt en waar de ondersteuning van kwetsbare gezinnen ondermaats is, is het vermijden van bijkomende verlokkingen om mensen in de miserie te stoppen, een zegen”, verklaart Jan Van Hee. “Daarom wil Vooruit en Groen dat elke activiteit waaraan Gemeente Berlare zijn medewerking verleent, in welke vorm dan ook, vrij is van gokreclame.”

Foto (c) Vooruit en Groen Berlare.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.