Vooruit Berlare en OBU Vooruit fuseren

Na enkele weken intensief onderhandelen, is de kogel door de kerk: de Berlaarse afdeling van Vooruit en de lokale lijst OBU Vooruit smelten samen tot Vooruit Berlare.

“We zijn zeer blij dat Vooruit Berlare onze naam overneemt”, lacht Nancy Vercammen, voorzitter OBU Vooruit. “Nee, serieus, de mensen die de gemeentepolitiek volgen, zullen hierdoor niet verrast zijn. De kopstukken van beide partijen waren reeds lang in gesprek, ook voor de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, maar de vernieuwingsoperatie van sp.a Berlare kwam juist te laat om nog met een gemeenschappelijke lijst naar de verkiezingen te trekken.”

“Ja, dat was inderdaad jammer.” zegt Marcel Vinck, voorzitter Vooruit Berlare “OBU Vooruit had immers een sterk programma en waardevolle kandidaten op haar lijst. Daarom zijn we zeer blij dat we kunnen samenwerken.” Naast Nancy maken ook andere leden van OBU Vooruit de overstap naar Vooruit. Voor Nancy Vercammen is het ook thuiskomen: ze was tot 2009 voorzitter van sp.a Berlare en onderhandelde de coalitiegesprekken in 2006. Momenteel is ze CEO van de ingenieursvereniging ie-net.

Federaal Parlementslid Anja Vanrobaeys (Vooruit), die ook in andere gemeenten verruimingsoperaties van de lokale afdelingen in goede banen leidde, gaat de officiële bekrachtiging van de overeenkomst begeleiden en de lidkaarten overhandigen. Ook zij is verheugd: “Een beweging die verzuring wil tegengaan, moet met zichzelf beginnen. Ik ben bijzonder verheugd dat de verloren kinderen opnieuw thuis zijn en de krachten worden gebundeld om de stilstand die er in Berlare is, bijvoorbeeld op vlak van betaalbare woningen te doorbreken.”, stelt Anja Vanrobaeys.

“Dat dit gebeurt op het moment dat we 100 jaar socialisme wilden vieren in onze gemeente is fantastisch.”, verklaart Jan Van Hee, gemeenteraadslid voor Vooruit en Groen. “We kunnen onze ploeg verruimen met enkele inhoudelijke experten en lokale sterkhouders uit Overmere en Uitbergen. Die krijgen een actieve rol in onze partij. Onze goede elan van de afgelopen jaren kan zo alleen maar versterkt worden in aanloop van de verkiezingen van 2024.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.