Na een lange periode van voorbereiding starten de gevel- en dakwerken aan de appartementsblokken in de Serbosstraat na het bouwverlof.

“Alle daken worden vervangen en voorzien van geïsoleerde dakbedekking. De gevelbekleding van de flatgebouwen Serbosstraat 1 en 2 wordt vervangen en de flatgebouwen 3-4 en 5 krijgen een fris kleurtje. Deze werken geven de aanzet voor de wijziging van het toewijzingsbeleid in deze woonwijk. De wijk Serbos in Sint Gillis is sinds ettelijke jaren de grootste sociale woonwijk van huisvestingsmaatschappij Volkswelzijn. 192 gezinnen zijn er gehuisvest rondom één van de grootste groenzones van Dendermonde”, zegt Hilde Raman, voorzitter van Volkswelzijn.

Mensen van buitenlandse herkomst worden vanouds gehuisvest in blok 5, die als enige in de wijk is uitgerust met een schotelantenne. “Zij waren oorspronkelijk vragende partij om de kanalen uit hun thuisland te kunnen ontvangen. Aangezien de flats niet beschikken over terrassen waarop een schotelantenne kan geplaatst worden, heeft Volkswelzijn er zelf voorzien om aan hun vraag tegemoet te komen” zegt directeur Carine Verhelst. “Bij de vernieuwing van de daken is het ook aangewezen dat de schotelantennes verdwijnen. Door de opmars van de digitale televisie is een schotelantenne intussen overbodig geworden. Volkswelzijn zal in overleg gaan met de huurders om op zoek te gaan naar alternatieven.”

Op die manier wil Volkswelzijn ook af van een scheiding tussen huurders met en zonder een migratieachtergrond. “Wij willen werken aan een gezonde sociale mix die samenleven en integratie bevordert” besluit voorzitter Hilde Raman.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)