Voetbalclubs Jong Sint-Gillis en FC Moerstraat hebben nieuw kunstgrasveld

In de Coensbroekwegel in Sint-Gillis-Dendermonde ligt een nieuw kunstgrasveld voor voetbal. Het is in augustus en september aangelegd door Scheerlinck Sport, op vraag van Jong Sint-Gillis en FC Moerstraat. Beide voetbalclubs sloten een samenwerkingsovereenkomst en konden rekenen op een subsidie uit de infrastructuurpot van de stad.

 Voetbalclub Jong Sint-Gillis werd opgericht in 2017 en telt vandaag 450 spelers, verdeeld over 31 teams. Plaatsgebrek op de site aan de sporthal in de Van Langenhovestraat in Sint-Gillis zette het bestuur aan om naar oplossingen te zoeken. “We kwamen tot de conclusie dat de mogelijkheden niet erg ruim zijn”, zegt voorzitter Stef Van Overstraeten.

“De stad werkt aan een masterplan voor de uitbreiding van de sportsite in de Van Langenhovestraat, daar willen we op termijn terecht voor de bouw van een volwaardige eigen accommodatie. Tot dan kunnen we onze spelers onmogelijk op een zakdoek laten trainen. Daarom gingen we in overleg met FC Moerstraat en kwamen we tot een akkoord om bij hen een kunstgrasveld aan te leggen.”

 Eens het akkoord er was ging het vrij snel. “We dienden een dossier in bij de stad met de vraag naar subsidies uit de infrastructuurpot”, zegt Bart Van Belle, de secretaris van Jong Sint-Gillis. “De commissie ging akkoord, waardoor de helft van de aanlegkosten door de stad wordt gedragen. Zonder die steun was de realisatie van het veld onmogelijk.”

Het nieuwe kunstgrasveld wordt door FC Moerstraat gebruikt om wedstrijden op te spelen, Jong Sint-Gillis traint er met jeugdploegen van maandag- tot en met donderdagavond. “We beschikken nu over twee oefenvelden die we huren van de stad en het nieuwe kunstgrasveld, ideaal om onze spelers die zowel regionaal als provinciaal spelen en onze G-werking, op een technische manier te laten voetballen.”

 De aanleg van het kunstgrasveld kostte in totaal bijna 300.000 euro. De clubs bekostigden de helft. "Vanuit de stad ondersteunen we graag clubs die zelf de handen uit de mouwen steken. Dankzij het infrastructuurfonds kunnen we hun initiatieven ondersteunen en werken we samen aan een betere sportinfrastructuur. Alleen door samen te werken, geraken we allemaal vooruit", zegt schepen Leen Dierick (CD&V).

Het nieuwe synthetische terrein is naast dat van Juventus Schoonaarde en dat aan de sporthal van Sint-Gillis het derde in Dendermonde.

“Jong Sint-Gillis en FC Moerstraat bewijzen met dit project dat samenwerken loont. Door de realisatie van dit nieuwe kunstgrasterrein kunnen nog meer kinderen en jongeren op een kwaliteitsvolle manier trainen. Proficiat voor deze mooie realisatie”, zegt schepen van Sport Lien Verwaeren (CD&V). Het nieuwe kunstgrasveld in de Coensbroekwegel werd zaterdag officieel geopend. De spelers van FC Moerstraat speelden het in.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.