VOETBAL | FC Lebbeke – Lille 2-4

Liefst  vier wedstrijden in tweede amateur B werden afgelast omwille van de sneeuw, maar in Lebbeke werd er gespeeld. En verloren. Lille grabbelde de drie punten mee op het sportcomplex in de Koning Albert 1-straat.

Tot aan de rust was Lebbeke de evenknie van de bezoekers uit de Kempen. Bostanci bracht Lille wel voor en nog voor het half uur hing er via Meynendonckx een tweede tegen de netten. Maar bij de thuisploeg rechtten ze de rug en eerst was er Van Tricht met de aansluiting, op slag van rust de gelijkmaker van Monday. Zijn zesde van het seizoen.

En na de koffie kwamen er wel wat mogelijkheden, maar op een vers doelpunt was het wachten tot twintig minuten voor tijd. Het viel langs Wynants voor Lille. Bij Lebbeke gingen ze risico’s nemen om toch nog een punt uit de brand te slepen. En zoals dat dan vaak bij geplaagde ploegen gaat valt er dan nog eentje aan de overkant. Lauryssen gaf de thuisploeg in blessuretijd de doodsteek. Weinig wijzigingen in het klassement door de afgelaste partijen, Lebbeke blijft op twee na laatste met 17 punten uit 19 wedstrijden.

FC Lebbeke: Aeyels, De Coeyere, Van Damme, Monday (70′ Dierickx), Van Tricht (77′ Van Landeghem), Schuddinck (83′ Van Gysel), Meert, Bourguignon, De Pauw, Van De Velde, Liessens.
Lille: Pauwels, Van De Kerkhof, Schops, Cools, Brouwers, Bostanci (91′ Gerritsen), Hannes, Delen, Mariën, Meynendonckx, Truyers (5′ Wynants (83′ Lauryssen)).
Doelpunten: 18′ Bostanci (0-1), 24′ Meynendonckx (0-2), 28′ Van Tricht (1-2), 44′ Monday (2-2), 70′ Wynants (2-3), 91′ Lauryssen (2-4).

Foto (c) Dany Van Belle.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.