Vlaamse frituren tonen hun hart voor Pleegzorg

In Vlaanderen kiezen 3.088 gezinnen ervoor om een kind dat ze vooraf niet kennen een warme thuis te geven. Pleegzorg Vlaanderen onderzocht de drijfveren van deze gezinnen. Tegelijkertijd staan er nog steeds meer dan 1.000 kinderen op de wachtlijst voor een stabiele, warme thuis. Daarom zet Pleegzorg Vlaanderen dit thema in de kijker tijdens de Week van de Pleegzorg van 18 tot en met 27 november. Dat doen ze met veel toeters en bellen in de… frituur! Want iedereen eet wel eens frietjes.

Bijna 350 Vlaamse frituren toveren hun zaak tijdens de Week van de Pleegzorg om tot pleegzorgfrituur, met promomaterialen getekend door illustratrice Eva Mouton. Samenwerken met frituren is voor Pleegzorg Vlaanderen een logische zet “frietjes van de frituur eten is bij heel wat gezinnen een gezellig familiemoment waar iedereen naar uit kijkt. We hopen deze gezinnen aan het denken te zetten. Misschien is er aan de eettafel nog een plekje vrij voor een kind in een kwetsbare positie voor wie zo’n momenten minder evident zijn?”, aldus Jan Brocatus, woordvoerder van Pleegzorg Vlaanderen.

In Oost-Vlaanderen bieden 1.500 pleeggezinnen een thuis aan 2.100 kinderen en 170 pleeggasten. Op dit ogenblik zoeken nog 270 kinderen een pleeggezin. Maar liefst 85 Oost-Vlaamse frituren zetten pleegzorg tijdens de Week van de Pleegzorg in de kijker.

Beeld (c) Pleegzorg Vlaanderen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.