Visgracht is eerste fase rioleringswerken Krapstraat

In Visgracht en het grachtenstelsel tussen de Visgracht en de Kuipstraat in Buggenhout is de eerste fase van de rioleringswerken “Krapstraat” opgestart. Deze eerste fase duurt tot eind februari 2022.

“Ze omvat de aanleg van een gescheiden rioolstelsel in Visgracht, de aanleg van een buffergracht, de bouw van een pompstation en de aanpassing van het grachtenstelsel tussen Visgracht en de Kuipstraat. In Visgracht wordt de wegenis nadien terug aangelegd”, volgens Thierry Adriaensens, projectleider bij Aquafin. Voor de uitgebreide riolerings- en wegenwerken in de Krapstraat, de Breemstraat, de Beukenstraat, de Kuipstraat, Visgracht, Lindebos, Hofkwartier, Dreef en Rauwenbos slaan lokaal bestuur Buggenhout, Farys en Aquafin de handen in elkaar. De werken startten op maandag 15 november en duren tot het voorjaar van 2023. Om de hinder voor de omwonenden in de tijd te beperken, verlopen de werken in verschillende fases.

“In de vermelde straten komt een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel. Het grachtenstelsel van Visgracht tot Kuipstraat wordt volledig aangepast en de Krapstraat wordt veiliger ingericht, onder meer met een fietspad in beide richtingen. Ook het kruispunt Krapstraat – Hanenstraat – Hauwerstraat – Beukenstraat wordt aangepast”, zegt schepen van Openbare Werken Geert Hermans (CD&V). “In de eerste fase, Visgracht en het grachtenstelsel, blijft de hinder eerder beperkt. Omdat veiligheid primeert, wordt voor fietsers een omleiding voorzien langs de Lijnsebossen, Molenstraat, Korte Dreef en Dreef. Zo moeten ze niet tussen het zware werfverkeer slalommen.”

Vandaag ligt in alle betrokken straten een gemengde riolering. “Regen- en afvalwater worden in één buis afgevoerd naar de Meerputbeek. Met dit project wordt het propere regenwater zoveel mogelijk ter plaatse gehouden om te infiltreren of het wordt vertraagd afgevoerd langs het grachtenstelsel. Eens de werken zijn uitgevoerd, gaat het afvalwater van een 300-tal woningen naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Dendermonde. Daar stroomt het gezuiverde afvalwater in de waterloop.”

Info: www.aquafin.be/Particulieren/Waar-werken-we/22856.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.