Tijdens het voorbije weekend werden bij gerichte controles van de lokale politie van Wetteren-Laarne-Wichelen heel wat inbreuken vastgesteld.

Zes bestuurders legden een positieve speekseltest af inzake drugs, drie bestuurders hadden teveel gedronken. Vijf rijbewijzen werden voor 15 dagen ingetrokken en 4 bestuurders kregen een stuurverbod tussen 3 en 12 uur. Drie bestuurders reden ondanks een lopend rijverbod, hun voertuigen werden in beslag genomen. Eén voertuig werd tevens in beslag genomen wegens het ontbreken van een geldige verzekering. Vier getunede voertuigen bleken technisch niet in orde te zijn.

1.161 voertuigen werden op snelheid gecontroleerd waarvan er 61 te snel reden. Zeven chauffeurs gebruikten de gsm achter het stuur. Een ANPR-camera merkte tot slot een voertuig met gestolen nummerplaat op. Het voertuig werd onderschept en bleek niet verzekerd. De jonge bestuurder bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken en was onder invloed van drugs. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket. Het voertuig werd in beslag genomen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)