Vier nieuwe bomen voor kerkhof Opstal, extra groen voor Patattenmolensite

Buggenhout zet volop in op de vergroening. Een van de groene projecten situeert zich aan het kerkhof in Opstal. Er zijn vier nieuwe bomen aangeplant.

“Eentje ervan vervangt de grote vredesboom aan de graven van de oud-strijders”, zegt schepen van Natuur Geert Hermans (CD&V). “Deze vredesboom heeft helaas het loodje gelegd. Er wordt een groenperkje met een zitbank aangelegd. De drie andere bomen worden langs de zijde van Pennekes geplaatst zodat er een groene buffer komt tussen het gebouw en het kerkhof.”

Zo zal het kerkhof van Opstal er al een stuk groener uitzien. “En daar blijft het niet bij. In de Lijneveldstraat werd vorig jaar een bloemenmengsel gezaaid in de aangelegde perken. Die zijn aangeplant met een variatie van nectar- en pollenhoudende planten (zowel heesters als struiken). Aan de Patattenmolen was de tweestammige wilg afgestorven en dus moest deze gerooid worden. Hier komen twee nieuwe bomen in de plaats namelijk een gewone hoogstammige gele kornoelje en een meerstammige plataan als toekomstige speelboom.”


(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.