Infrabel is bezig met grote vernieuwingswerken aan de spoorinfrastructuur tussen Dendermonde en Londerzeel. In het station Buggenhout starten Infrabel en NMBS ook met de werken voor het integraal toegankelijk maken van het station. NMBS raadt haar reizigers aan om de online routeplanner te raadplegen. Daarop kunnen ze nu al zien wat de alternatieven zijn voor hun traject.

Tussen Dendermonde en Londerzeel voert de infrastructuurbeheerder van het spoornet noodzakelijke vernieuwings- en onderhoudswerken uit aan de spoorinfrastructuur. “Er wordt zowel tijdens de week ’s nachts en tijdens de weekends (zowel overdag als ’s nachts) gewerkt”, zegt Charlotte Verbeke van Infrabel. “De ballast, de spoorstaven en de dwarsliggers worden vernieuwd.  Ook de seininrichting en enkele overwegen worden in een nieuw jasje gestoken. Concreet gaat het om drie overwegen in Dendermonde: Hullekenstraat, Spoorwegstraat en de  Winningstraat. Om deze werken met behulp van een werktrein in alle veiligheid uit te voeren, dienen ook andere overwegen tijdelijk afgesloten te worden in Dendermonde en Buggenhout.”

Het station van Buggenhout wordt tegen het najaar van 2022 volledig integraal toegankelijk. Infrabel en NMBS starten begin mei immers met de verhoging en vernieuwing van de perrons. “De perrons worden verlengd en verhoogd tot de standaardhoogte van 75 cm wat het op- en afstappen van de trein zal vergemakkelijken. Daarnaast worden ook de zitbanken, verlichting en signaletica op de perrons volledig vernieuwd. De perrons worden verhard met gietasfalt en afgewerkt met nieuwe perronboorden. De perrons worden ook uitgerust met vernieuwde luifels die eveneens de nabijgelegen fietsenstalling zullen overkappen. De vernieuwde perrons zullen naast de trappen ook via een toegangshelling bereikbaar zijn.”

De werken lopen tot het einde van de zomer van 2022 en gaan gepaard met verschillende werkweekends in 2021 en 2022. Tijdens deze werken in het weekend zal er geen treinverkeer mogelijk zijn. NMBS en Infrabel doen er alles aan om de hinder voor de reizigers zo beperkt mogelijk te houden. De reizigers worden geïnformeerd over de alternatieve reismogelijkheden. Geert Hermans (CD&V), Buggenhouts schepen van Mobiliteit: “Ik ben tevreden over de samenwerking met Infrabel en NMBS. Resultaat wordt bereikt. Stap voor stap wordt de stationsbuurt van Buggenhout opgeknapt. De opwaardering van de stationsomgeving wordt zo een feit. In een latere fase worden de fietsenstallingen uitgebreid en vernieuwd.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)