Vernieuwde ObsIdentify: daag je vrienden uit

Er is een nieuwe versie van de populaire natuur-app ObsIdentify. Vanaf nu kan je je vrienden, collega’s of familie uitdagen om samen een groepschallenge aan te gaan. Tijdens een challenge probeer je zoveel mogelijk verschillende soorten te fotograferen. De gratis app ObsIdentify helpt je om wilde planten of dieren te benoemen. Neem een foto en ObsIdentify vertelt je wat het is. De app is ondertussen 630.000 keer gedownload in België.

De natuur intrekken en weten wat je ziet, is leuk. Maar het is nog leuker als je samen met je vrienden, collega’s of familie de uitdaging kan aangaan om zoveel mogelijk soorten waar te nemen. “Wil je weten hoeveel soorten je met zijn allen zag op een dagje uit? Of je vrienden uitdagen om in de komende maand de meeste soorten te vinden? Dat kan allemaal met de groepen die je vanaf nu kan aanmaken en de bijhorende groepschallenges. Je groep krijgt een mooie foto-wall waarin je elkaars leukste kiekjes kan bewonderen en in de challenges houdt de ranglijst bij wie aan de top staat in jouw groep”, zegt Hannes Ledegen van Natuurpunt.

Je kon al individueel deelnemen aan de landelijke challenges (bijvoorbeeld Hommelchallenge, Winterbeestjes-challenge of de Digitale Paddenstoelenpluk). Nieuw is dat je nu ook zelf een groep kan samenstellen en die kan uitdagen om een groepschallenge aan te gaan. Zo gaan op 27 april 2023 alle MOS-scholen (Milieu op School) tijdens de Buitenlesdag aan de slag met Buitenlesdagchallenge in ObsIdentify. Bedoeling is om met de klas op safari te gaan en op en rond de school zoveel mogelijk wilde plant- en diersoorten in kaart te brengen. De leerkrachten kunnen op de foto-wall een oogje in het zeil houden en in de ranglijst van de groepschallenge kunnen de leerlingen persoonlijke doelen volbrengen of strijden voor de titel van buitenlesdagkampioen.

ObsIdentify raakt steeds meer ingeburgerd bij mensen die de natuur in trekken. Sinds de lancering in 2020 zijn er, in Vlaanderen alleen al, meer dan 3,5 miljoen waarnemingen gebeurd met de app. Meer dan 33% van al onze natuurwaarnemingen komen intussen binnen via ObsIdentify. Verzameld door burgers en nagekeken door een team van soortspecialisten. Heb je een account? Dan komen al je waarnemingen terecht in de databank Waarnemingen.be en helpen ze bij het onderzoek naar de natuur in België. Bovendien hou je zelf ook een handig overzicht bij van wat je allemaal al zag in de natuur. Ook in onze buurlanden stijgt het aantal ObsIdentify-gebruikers exponentieel. De app herkent soorten in heel Europa en dat valt in de smaak. In totaal werd ObsIdentify al 1,35 miljoen keer gedownload. Download de vernieuwde ObsIdentify-app: https://waarnemingen.be/apps/obsidentify/install/

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.