Verkeersingrepen in Grembergen blijven van kracht

Om het sluipverkeer tijdens de afgelopen werken aan de Zeelsebaan te vermijden, werd de doorgang in de Reynoutstraat, Bakkerstraat en Verbindingsstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer door middel van zogenaamde ‘knips’. In de Stuivenbergstraat werd eenrichtingsverkeer ingesteld. Er komt ook een parkeerverbod in de Stuivenbergstraat om het in- en uitdraaien van hulpdiensten en afvalophaling in de Verbindingsstraat te garanderen. Deze ingrepen zijn nu goedgekeurd waardoor ze een definitief karakter krijgen.

“De Verbindingsstraat zal verder getest worden: de knip zal verdwijnen na dit schooljaar en bij het begin van het volgende schooljaar zal er een ‘schoolstraat’ ingevoerd worden. Een schoolstraat houdt in dat een deel van de straat tijdens de begin- en einduren van een schooldag, voor een korte periode, afgesloten wordt voor motorvoertuigen (auto’s, vrachtwagens, bromfietsen, motorfietsen, edm.). De schoolstraat inrijden is dus niet toegelaten maar ze uitrijden wel (bv. door bewoners). Bestuurders (fietsers, speedpedelecs of motorvoertuigen) die in de schoolstraat rijden, doen dit stapvoets; ze laten de doorgang vrij voor de voetgangers en fietsers, verlenen hen voorrang en stoppen er zo nodig voor. De bestuurders brengen de voetgangers en fietsers niet in gevaar en hinderen hen niet”, zegt schepen van Mobiliteit Marius Meremans (N-VA).

Kleinzand en Leugestraat worden voorrangswegen voor diverse redenen. “Fietsers beschikken langsheen Kleinzand en Leugestraat over een fietspad (lokale functionele fietsroute) dat doorloopt over de kruispunten met zijstraten. Fietsers hebben dus altijd voorrang op alle verkeer uit gelijk welke richting. Gemotoriseerd verkeer op Kleinzand en Leugestraat moet echter steeds voorrang verlenen aan verkeer komende van rechts uit de zijstraten. Bovendien is het uitzicht van Kleinzand en Leugestraat als dat van een voorrangsweg. Deze tegenstrijdige voorrangsregeling wordt gelijk getrokken door van Kleinzand en Leugestraat voorrangswegen te maken”, besluit Meremans.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.