Verkeershinder op de E17 tussen Sint-Niklaas en Kruibeke in de nacht van 8 op 9 december

Elia versterkt momenteel de hoogspanningslijn (380kV) tussen Liefkenshoek en het hoogspanningsstation, Mercator, in Kruibeke in het kader van het project Brabo III. In de nacht van
8 op 9 december zal de netbeheerder hiervoor de geleiders verwijderen die de E17 overspannen ter hoogte van de afrit Haasdonk.

Voor deze werken, zal de autostrade tussen 23u ’s avonds en 4u ’s ochtends afgesloten zijn tussen de op- en afritten van Sint-Niklaas en Kruibeke.

Afbraak hoogspanningslijn

Sinds de maand augustus, is Elia aan de slag met het afbreken van de bestaande hoogspanningslijn (150kV) tussen Liefkenshoek en het hoogspanningsstation Mercator in Kruibeke om ze op dezelfde locatie terug op te bouwen als een nieuwe versterkte hoogspanningslijn (380kV). Momenteel is het project in Haasdonk aangekomen, waar acht oude geleiders tussen twee bestaande masten losgemaakt, op de grond gelegd, en dan over de snelweg (E17) getrokken worden.

Verkeershinder

Gezien de hoogspanningslijn de E17 overspant, zal de autostrade tijdelijk in beide richtingen worden afgesloten tussen het complex van Sint-Niklaas en dat van Kruibeke. Dit gebeurt in de nacht van 8 op 9 december tussen 23u ’s avonds en 4u ’s. In samenspraak met de politie, het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeentes in de omgeving, werd voor een volledige afsluiting gekozen om de veiligheid optimaal te garanderen tijdens het uitvoeren van de werken. De tussenliggende op- en afrit van Haasdonk (15a) is dan ook onbereikbaar. Er geldt een omleiding tussen de complexen van Sint-Niklaas (15) en dat van Kruibeke (16) op de E17. Het verkeer rijdend in de richting van Antwerpen rijdt ter hoogte van afrit 15, Sint-Niklaas, de N16 op en vervolgt haar weg via de N70 in de richting van Beveren en Melsele om via de N419 terug de E17 op te rijden ter hoogte van het op - en afrittencomplex van Kruibeke. Het verkeer rijdend in de richting van Gent, rijdt ter hoogte van de afrit 16, Kruibeke, de N419 op en zet haar weg verder via de N70 richting Sint-Niklaas.

Werken in kader van Brabo III

Elia voert de werken aan de hoogspanningslijn Liefkenshoek-Mercator (380kV) uit in het kader van het drieledige Brabo-project. Het deelproject Brabo III versterkt het 380kV-net in België, de ruggengraat van ons elektriciteitsnet. De werken bevorderen een soepele en efficiënte doorstroom van elektriciteit en verhogen de stabiliteit van het elektriciteitsnet. Daarnaast maakt het de uitwisseling van elektriciteit met Nederland makkelijker.

Na de werken zal Elia tot 20% meer elektriciteit kunnen transporteren via deze versterkte elektriciteitsverbinding om zo ook in de toekomst de bevoorradingszekerheid te kunnen blijven garanderen. Meer informatie over de actuele verkeershinder is steeds terug te vinden op de website van het Vlaams Verkeerscentrum via www.verkeerscentrum.be. Meer info over de werken zelf, vind je terug op de website van Elia via Infrastructuur en projecten (elia.be)

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.