Verspreid over 4 dagen werden in Appels afgelopen week 2.810 personen gevaccineerd. In Hamme werden 1.910 burgers gevaccineerd op 3 vaccinatiedagen. 84 mensen daagden niet op. Deze week worden in de twee vaccinatiecentra samen 10.000 mensen ingeënt.

“In Eerstelijnszone Dender telden we op 29 april 37.249 gevaccineerde 18 plussers, goed voor 33%. Kijken we naar onze 65-plussers, dan zien we dat 25.013 burgers, of 86,62 % van alle 65-plussers reeds deels of volledig zijn gevaccineerd. Voor heel Vlaanderen is dit 88,22 %. Hiermee is voor deze leeftijdsgroep ook de belangrijke doelstelling van minimum 70% ruimschoots vaccinatiegraad overschreden”, zegt Reinout Remmery, coördinator van Eerstelijnszone Dender. “Twee maanden na opstart van onze vaccinatiecentra komen we echt op kruissnelheid. In Hamme worden deze week 5 vaccinatiedagen voorzien, goed voor 5.162 uitnodigingen. Daarbij gaan we voor de eerste keer ook over tot avondopeningen. In Dendermonde zijn er zelfs 6 vaccinatiedagen, waarvoor 5.484 burgers werden uitgenodigd.  Ook hier zijn er voor de eerste keer ook avondshiften voorzien.”

Naast de vaccinaties in het vaccinatiecentrum zelf zullen we deze week ook de thuisvaccinaties opstarten. “Alle huisartsen hebben hiervoor een oplijsting gemaakt van hun patiënten die hiervoor in aanmerking komen. Verspreid over de komende dagen zullen zij de nodige vaccins afhalen om hun patiënten aan huis te vaccineren. In totaal gaat het om net geen 400 patiënten die op deze manier zullen gevaccineerd worden.”

Nu de leeftijd van de uitgenodigde burgers in het vaccinatiecentrum verder zakt, willen we ook andere communicatiekanalen inzetten. “Een van de nieuwe ideeën daarbij is een selfie wall voor onze vaccinatiecentra.  We betrekken onze burgers graag vooral al bij het ontwerpen van deze selfie wall, vandaar deze oproep. We verwachten een drukklaar digitaal bestand voor een wall van 2 op 2 meter. Het ontwerp tegen uiterlijk 13 mei via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De vermelding van de hashtag #laatjevaccineren op het ontwerp, net als een frisse, korte tot actie aanzettende zin om mensen aan te sporen zich te laten vaccineren tegen corona.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)