UNIZO lanceert kwaliteitslabel voor bedrijven die openstaan voor freelancers

UNIZO Oost-Vlaanderen en GIGHOUSE lanceren samen een kwaliteitslabel voor bedrijven die helemaal “freelance friendly” zijn. Het is het allereerste kwaliteitslabel voor bedrijven die te kennen geven dat zij op een respectvolle manier openstaan voor samenwerkingen met freelancers, complementair aan alle andere courante recruteringskanalen. ​

UNIZO Oost-Vlaanderen en GIGHOUSE ontwikkelden het “freelance friendly”-label om bedrijven te belonen die op een fijne en constructieve manier met freelancers samenwerken. Bedrijven die helemaal freelance friendly zijn, voldoen aan een reeks criteria. Zo hebben ze een onthaalbeleid uitgewerkt voor hun freelancers; betalen ze hen op een marktconforme manier en betrekken ze hen in de cultuur van de organisatie… “Dit label is er gekomen omdat we gezien hebben dat bedrijven nog vaak terughoudend zijn om met freelancers scheep te gaan. We willen het signaal geven dat samenwerken met freelancers net verrijkend kan zijn. Vaak gaat het om heel gespecialiseerde profielen die kennis en innovatie binnenbrengen in je bedrijf. In tijden van arbeidskrapte zijn die flexibele freelancers net de perfecte oplossing wanneer een vacature maar niet ingevuld geraakt. Freelancers zijn op hun beurt volwaardige zelfstandigen die nog steeds nood hebben aan goede omkadering, begeleiding en een professioneel netwerk, zowel inhoudelijk als zakelijk. Bij deze connecteren we vanuit UNIZO beide werelden, die van de freelancers en de opdrachtgevers, aan elkaar,” zegt Jos Vermeiren, directeur van UNIZO Oost-Vlaanderen.

“Daarnaast willen wij ook meer aandacht vragen voor de freelancers. Het zijn geen eenzaten. Ook zij hebben nood aan collega’s en zoeken aansluiting bij het team waarmee zij tijdens hun opdracht mee samenwerken. Uiteraard zijn en blijven het ondernemers die zelfstandig over hun agenda moeten kunnen beschikken, maar niets belet om ook de samenwerking met de freelancer te evalueren en freelancers bij teamuitjes te betrekken. Onze boodschap is: Draag zorg voor je freelancers en ga freelance friendly met hen om. Zij brengen onmiskenbaar een bepaalde expertise in huis bij werkgevers die vandaag op de arbeidsmarkt zeer moeilijk te vinden is,” aldus Melanie Deblanc, Sales en Marketing Manager van GIGHOUSE.

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.