Unescoschool Sterrenbos start crowdfunding buurtparkje

Unescoschool Sterrenbos in Hamme gaat een stapje verder in het verhaal van haar vergroening. Onder ‘let’s go green together!’ is er via Streekfonds Oost-Vlaanderen een crowdfunding opgestart om het verouderde paviljoen te kunnen afbreken zodat het kan vervangen worden door een toegankelijk buurtparkje.

“Als Unescoschool is een verbinding met de buurt een belangrijk gegeven”, zegt leerkracht Nick Maurau. “Waar de school aan de Zouavenstraat grenst, zullen ouders en omwonenden op een stukje van het schooldomein terecht kunnen met hun kinderen voor spel en ontspanning. Een klein amfitheater zal dienen als gezellig plekje om mensen met elkaar in verbinding te brengen en elkaar (beter) te leren kennen. Het buurtparkje kan ook een leerplek zijn voor onze kinderen om actief te leren in de buitenlucht.”

Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie over het project, dan kan je terecht op streekfondsoostvlaanderen.be onder #eenhartvoorscheldevallei of rechtstreeks op de actiepagina https://acties.streekfondsoostvlaanderen.be/project/36021 .

Beeld (c) Unescoschool Sterrenbos.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.