Twee deelwagens aan het gemeentehuis te huren door inwoners met een rijbewijs B

De gemeente Zele ondertekende het burgemeestersconvenant en het Lokaal Energie- en Klimaatpact en engageert zich daardoor om tegen 2030 40% minder CO2 uit te stoten. “Het bestuur heeft zelfs de ambitie om tegen 2050 als gemeente volledig klimaatneutraal te worden. Dat wil zeggen dat allemaal samen evenveel CO2 uitstoten als dat de natuur kan opnemen. Mobiliteit is goed voor één derde van de Zeelse CO2-uitstoot en dus moeten we op zoek naar alternatieven”, zegt Thomas Bauwens, schepen van Klimaat.

“Eén van de oplossing is autodelen. Het gemeentebestuur kreeg alsmaar meer vragen over het opstarten van een deelwagensysteem in onze gemeente. Het draagvlak voor deze alternatieve manier van zich verplaatsen wordt dan ook alsmaar groter. Daarom besliste het schepencollege in september 2021 om in te stappen via de raamovereenkomst van DDS in het deelwagensysteem  van Share4Mobility.” Sinds 1 maart kunnen alle Zelenaars gebruik maken van twee elektrische deelwagens aan het gemeentehuis. Momenteel zijn het nog twee dezelfde wagens, maar tegen de zomer van 2022 wordt er één wagen vervangen door een iets groter exemplaar.

De beheerder van de deelwagens is Van Damme Share. Een autoverdeler die instaat voor het beheer en de opvolging van de wagens. Meer info kan je terugvinden via Carsharing – Renault Wieze. “Een eigen wagen is niet voor iedereen betaalbaar. Gedeelde mobiliteit biedt de mogelijkheden aan deze mensen om zich toch af en toe flexibel te verplaatsen. Daarbij komt dat het Zeelse deelwagensysteem geen vaste abonnementskost vraagt wat de drempel om in te stappen nog lager maakt”, zegt Bauwens. Elke inwoner van Zele die in het bezit is van een rijbewijs B kan aanspraak maken op de deelwagens.


(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.