Trouwen in Buggenhout wordt duurder

Op de gemeenteraad van Buggenhout werd beslist dat trouwen in het weekend duurder wordt en dat het aantal aanwezigen beperkt blijft tot 25. N-VA Buggenhout verzet zich tegen de voorgestelde aanpassingen en pleit voor de mogelijkheid ‘trouwen op locatie’.

In de gemeenteraad van 22 december 2022 stelde CD&V Buggenhout voor om de personeelskosten en dossierkosten voor een gemeentelijke trouwceremonie harder door te rekenen aan trouwende koppels. Trouwen in het weekend zal stijgen van € 100 naar € 125. N-VA Buggenhout verzet zich tegen een drastische inperking van het aantal aanwezigen tot maximaal 25. “Het vastleggen van de gastenlijst voor een trouwdag is op zich al een huzarenstuk. Dat er bovenop nog eens afgetopt moet worden voor de gemeentelijke trouwceremonie/receptie is onaanvaardbaar. De administratieve rompslomp die ontstaat door de aanwezigen te moeten tellen, is compleet onacceptabel”,  vertelt raadslid Ward Vranken (N-VA).

In januari 2021 stelde N-VA Buggenhout voor om de gemeentelijk trouwceremonie ook op andere locaties, dan de gekende raadszaal, te kunnen voltrekken. Het idee om de ceremonie te organiseren in bv. Buggenhoutbos, de pastorietuin, den Dries te Opdorp, gc De Pit (foyer) werd echter niet goedgekeurd omwille van logistieke redenen. “Als er dan toch een prijsgradatie komt, zou ook een tarief voor een trouwceremonie op locatie opgenomen kunnen worden in het retributiereglement. Indien de trouwers zouden kiezen voor een andere locatie, waarmee ze een sterke connectie hebben, zou het lokaal bestuur de belangrijkste dag van hun leven mooier kunnen maken”, sluit Vranken af.

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.