Trekveer Oude Schelde Appels in gebruik

Voortaan kan je opnieuw door het volledig gebied ‘Oude Schelde Appels’ wandelen zonder dat je hiervoor een eind over de openbare weg moet. Je kan nu immers de overzet maken met het trekveer om zo de wandellus te vervolledigen.

“We zijn blij om op een steenworp van het ‘grote’ veer over de Schelde nu ook het trekveer over de Oude Schelde te kunnen voorstellen. Dit op de locatie waar jaren geleden een brug lag die omwille van veiligheidsredenen afgebroken werd. Natuur en Bos is hier dus zeer fier op.”, aldus boswachter Reinhart Cromphout. Het houten trekveer brengt je, maximaal met 4 personen tegelijkertijd, naar de andere zijde van de Oude Schelde. Het trekveer is eenvoudig te bedienen. Belangrijk is wel dat het veer een verplaatsingsdoel heeft, en dus geen speeltoestel is.

Het natuurgebied de Oude Schelde in Appels is een klein maar prachtig gebied dat heel wat wandelaars aantrekt. Je kan er een mooie wandeling maken waar vroeger, voor men in de 19e eeuw de Schelde heeft rechtgetrokken, de Schelde stroomde. Het is een oude Scheldemeander. Er is eveneens een interactieve wandeling, waarbij je aan de hand van een aantal QR-codes meer uitleg krijgt over het gebied en zijn geschiedenis. Tijdens deze wandeling kom je ook het trekveer tegen. Je kan genieten van het prachtige zicht over de Oude Schelde en misschien zie je zelfs een bever opduiken tijdens je overvaart.

Foto’s (c) Agentschap Natuur en Bos.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.