Touch screenborden en tabletkoffers voor gemeentescholen

De gemeente Lebbeke zet in op digitalisering van het gemeentelijk onderwijs en kocht 6 touch screenborden en tabletkoffers aan.

“De huidige digitale borden zijn 12 jaar oud, waardoor de technologie sterk verouderd is en onderdelen niet meer verkrijgbaar zijn”, zegt schepen van Onderwijs Goedele Uyttersprot (N-VA). “Daarom werd overgegaan tot aankoop van 6 nieuwe borden. Het gaat om aanraakschermen met een snelle reactietijd. Ook de hoge beeldkwaliteit en helderheid zijn een pluspunt voor de jonge ogen en concentratie van de kinderen.” De gemeente investeert 23.000 euro.

“26 Ipads en bijhorende oplaadkoffer(s) werden aangekocht voor de school. Deze hebben een grote meerwaarde voor de kinderen. Er kan efficiënter ingezet worden bij “onderwijs op maat”. Kinderen kunnen zelf het digitale lesmateriaal oproepen via de Ipad en werken op een voor hen ingesteld niveau en tempo. Ook als ondersteuning om opzoekwerk te verrichten in bepaalde lessen zal de Ipad zeker zijn nut bewijzen in onze school. De mobiele koffer(s) maken het mogelijk dat deze wisselend in de klassen kunnen ingezet worden.” Voor de tabletkoffers trok de gemeente 20.000 euro uit.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)