Totaalzorg voor senioren die thuis willen blijven wonen

Twee (ex)-rusthuisdirecteurs hebben, met hun ervaring, actie ondernomen op een positieve manier. Ze hebben de rusthuissector verlaten en hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de senioren zo lang als mogelijk thuis te laten wonen. Ze goten het in de vorm Babbel.care in Opwijk.

De thuiszorgexperts bieden een oplossing en hebben een volledig team rond hen opgebouwd. “Babbel.care kent zijn oorsprong door eigen ervaringen in de zorgsector. Als rusthuisdirecteurs hadden we een inwonend koppel dat door de zelfmoord van hun zoon emotioneel een zware periode doorgingen”, klinkt het. “De huisarts schreef hen enkele psychologische sessies voor. Echter had het koppel de financiële middelen niet om deze hulp te krijgen. Vanuit onze visie om zorg te kunnen bieden aan iedereen ontstond het idee om een VZW op te richten zodat we onze visie ook werkelijkheid konden maken.”

“Onze motivatie en ervaringen situeren zich over de gehele gezondheidssector. Ruth heeft haar hart verloren aan het luisteren naar en zorgen voor anderen, Kurt is een echte motivator die anderen wil helpen hun doel te behalen, en Bernadette zet zich in voor de kansarmen in Kenia. Door deze passies breidden we de topics van onze VZW uit zodat we kunnen uitvoeren waar we allen voor staan.” De familie 100% ontzorgen en tegelijk werken aan een aangename veilige omgeving voor de senior is de missie.

Babbel.care zorgt voor thuisverpleging, administratie, steunmaatregelen, valpreventie, mentaal welzijn, dementievriendelijke woonomgeving, maaltijden, boodschappen, post, kapper, transport
naar dokter of ziekenhuis en meer. “Tot slot is het team gespecialiseerd in het zo lang als mogelijk tegenhouden van diverse vormen van dementie.”

Meer info: babbel.care.

Beeld (c) Pexels.


(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.