Tips voor trips tijdens de paasvakantie op provinciale locaties

Op heel wat Oost-Vlaamse provinciale erfgoedsites en in de provinciale recreatiedomeinen zijn er tijdens de paasvakantie, van zaterdag 1 tot en met zondag 16 april, tal van leuke activiteiten te beleven voor kinderen en volwassenen. In verschillende domeinen openen op 1 april ook een aantal attracties, zoals minigolf, pedalo- en fietsverhuur.

In Puyenbroeck in Wachtebeke en Erfgoedsite Ename kan men de hele paasvakantie door op zoektocht in het thema van Pasen. In Puyenbroeck krijgen de deelnemende kindjes in ruil voor de juiste oplossing bovendien een zakje paaseitjes. In de Brielmeersen loopt de hele vakantie een paaszoektocht voor wie met de smartphone het domein doorkruist. Ook in De Ster in Sint-Niklaas, De Gavers in Geraardsbergen en Erfgoedsite Ename is het paaseieren eten geblazen. Op zaterdag 8 april komt de paashaas naar Ename. Op zondag 9 april kan men paaseitjes zoeken in De Gavers. In De Ster is er op Paasmaandag opnieuw een paaskermis met leuke attracties.

Erfgoedsite Ename komt naar buiten met een heuse escaperoom. Archeolabo escaperoom is ideaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Verder speuren kan ook in Het Leen (Eeklo), met de Kiekeboes. Zij lossen een mysterie op langs een route doorheen het domein van 5 km. Nog in Het Leen ontdekt men tijdens de wandeling ‘Natuur in miniatuur’ 12 creaties van kunstenares Marijke Meersman. In de Huysmanhoeve in Eeklo opent op 2 april Expo Pleuranten – Bourgondiërs in het Meetjesland. Op dezelfde dag vindt de ludieke wedstrijd het Sterkste Meetje plaats. In erfgoedsite Scheepswerven Baasrode opent het seizoen met een nieuwe tijdelijke tentoonstelling over de overstroming van 1953 in Vlassenbroek. Voor gezinnen met kinderen is er een opdrachtenblaadje zodat ook kinderen een interessante uitstap beleven.

In De Gavers vindt op 1 april de feestelijke opening plaats van de hernieuwde speeltuin. Elke woensdagnamiddag is er ook kindertheater. In Puyenbroeck kan men de hele paasvakantie op bepaalde uren de pasgeboren lammetjes bezoeken. Of ga mee op rondleiding in de kinderboerderij in De Ster. In De Gavers sport men de chocolade er weer af tijdens een initiatie muurklimmen of boogschieten. Ook in Puyenbroeck zijn er initiaties kajak en hoogtouwenparcours. Wie liever op de grond blijft, kan mee op een begeleide fietstocht van 36 km tussen de Schelde- en Zwalmvallei. Afspraak hiervoor aan de Kaaihoeve op 16 april.  Alle info is te vinden op www.oost-vlaanderen.be/paasvakantie.

Foto (c) Provincie Oost-Vlaanderen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.