Thematentoonstelling Leven en werk van Justus de Harduyn in de kerk van Oudegem

400 jaar geleden verscheen de dichtbundel ‘Goddelicke Lof-Sanghen’ van Justus de Harduyn. De priester-dichter die tevens pastoor was in Oudegem en Mespelare zette zich op de kaart als één van de bekendste renaissancedichters van de Nederlanden. Een tentoonstelling wordt nog tot 19 september aan hem gewijd.

Binnen het ‘Project Justus de Harduyn 2021’ vinden er dit bijzondere herdenkingsjaar meerdere activiteiten plaats. “Om de poëzie en muziek van de Harduyn opnieuw tot leven te wekken en tastbaar te maken voor een breed publiek, organiseert vzw Justus de Harduyn met medewerking van Kunstkring Tanera een prestigieuze thematentoonstelling.  Waardevolle boeken en documenten worden ter beschikking gesteld door de Koninklijke Bibliotheek van België, het stadsarchief en de bibliotheek van Dendermonde”, zegt Bea Poppe.

Praktische info over de tentoonstelling:

Organisatie       vzw Justus de Harduyn met medewerking van Kunstkring Tanera.
Plaats                kerk Oudegem
Periode              Van zaterdag 4 september 2021 tot en met zondag 19 september 2021.
Openingstijden Op zaterdag en zondag van 13u tot 20u.
                          Op weekdagen enkel na reservatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inkom                 Gratis 

“De nodige variatie met een mix van originele werken, handgeschreven documenten, landkaarten, foto’s en vooral de aangepaste muzikale omlijsting zal garant staan voor een echte beleving van de bezoeker tijdens het bezoek aan de tentoonstelling.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)