Help zwerfkatten in Temse aan een thuis

Voor het kattenwelzijn, om overlast te bestrijden en voor de publieke gezondheid roept het Lokaal Bestuur van Temse op om meldingen van zwerfkatten door te geven aan de dienst Dierenwelzijn.

Eén op vier gezinnen in Vlaanderen heeft een kat als huisdier, maar er zijn er nog te weinig gecastreerd of gesteriliseerd waardoor er geregeld nestjes zijn met (on)gewenste kittens. Deze belanden vaak op straat en leven in erbarmelijke omstandigheden.

Indien je een nestje kittens vindt die niet gechipt of steriel zijn, geef ze niet weg! Hier staan ook boetes op.

Onze vrijwilligerswerking volgt het proces van A-Z intensief op: zij identificeren, halen de zwerfkatten op, brengen hen naar de dierenarts en indien nodig naar een erkende opvang. Na controle, ontworming, ontvlooien en sterilisatie, worden de gezonde katten waar mogelijk teruggeplaatst in eigen habitat. Dit voor hun eigen welzijn en bovendien zouden andere zwerfkatten het vrijgekomen territorium herbevolken.

Meldingen van zwerfkatten of vrijwilligers die interesse hebben om mee te werken, kunnen terecht bij de dienst Dierenwelzijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03/710.12.38

(Redactioneel: TROS_Radionieuws )