Subsidies voor vernieuwend project Huis van het Kind

ROTZ – Huis van het Kind in Zele krijgt van de Vlaamse overheid 50.000 euro per jaar om hun nieuwe project TAALbabbelZ in te zetten. Dit project voorziet een reeks laagdrempelige Nederlandstalige oefenkansen voor ouders op de basisschool van hun kind(eren). Met TAALbabbelZ werkt Zele verder aan een sterk gezins- en kansenbeleid.

Begin maart lanceerde de Vlaamse regering een oproep voor een subsidie voor vernieuwende projecten binnen de Huizen van het Kind. De aanvraag van ROTZ in Zele voor TAALbabbelZ behoorde tot de vierentwintig hoogst scorende aanvragen. Voor drie jaar lang krijgt het Zeelse Huis van het Kind 50.000 euro per jaar van de Vlaamse regering. “Met de taalstimulerende activiteiten van TAALbabbelZ kunnen we ons nu ook meer richten naar de ouders van kinderen en jongeren uit kansengroepen”, vertelt Tineke Lootens, schepen van Gelijke Kansen. “We willen deze ouders versterken en hun taalvaardigheid verhogen zodat ze volwaardig kunnen participeren aan opvang, onderwijs, tewerkstelling, gezondheidszorg, …”

“Dit project kadert bovendien binnen een sterk gezins- en kansenbeleid voor onze gemeente”, verklaart Tineke Lootens. “We breiden de dienstverlening van het Huis van het Kind verder uit door intensief samen te werken met De Schooltas, kinderopvang Partena Ziegezoem, de lokale basisscholen en het Agentschap Integratie en Inburgering. We zullen daarnaast een halftijdse educatieve medewerker aanwerven om het TAALbabbelZ-project in goede banen te leiden.” In het najaar gaat Zele ook van start met het Kansenplatform. In dat platform worden professionele partners, vzw’s, vrijwilligers en sleutelfiguren uit de hulp- en dienstverleningssector samengebracht om structureel samen te werken en maximale kansen te creëren voor kinderen en jongeren in Zele.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.