Subsidie van 1 miljoen euro voor nieuwe sportinfrastructuur in Grembergen

Het Autonoom Gemeentebedrijf van de stad Dendermonde diende een subsidieaanvraag in om een nieuwe sporthal te bouwen aan het Grootzand in Grembergen en ondersteunde ook de subsidieaanvraag van D’Mon Hockey om een kunstgrasveld aan te leggen in de Oud Kerkhofstraat. Beide dossiers scoorden hoog.

“We zijn dan ook zeer tevreden met de toegekende subsidie van maar liefst 1.026.250 euro voor de bouw van de nieuwe sporthal. Dit project werd als hoogste van de 36 ingediende aanvragen gerangschikt. Vlaanderen gelooft dus samen met ons in deze noodzakelijke investering. Dankzij deze subsidie kunnen we volop gaan voor een kwalitatieve sporthal met een omnisportzaal van 44m op 30m, geschikt voor volleybal, basketbal, badminton, zaalvoetbal,… Ook komt er een danszaal met vaste spiegelwand, een polyvalente zaal én een trampolinehal met 6 vaste wedstrijdtrampolines, één dubbele minitrampoline en een opwarmzone. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe sporthal een boost zal geven aan het lokale sportleven en een fijne thuishaven zal zijn voor vele Dendermondse sportclubs en sporters”, zegt schepen voor Sport en AGB Lien Verwaeren (CD&V).

“Momenteel zijn we volop bezig aan het voorontwerp van de sporthal. Begin 2022 organiseren we nog een overlegmoment met de buurtbewoners. Omdat we dit graag fysiek willen doen, wachten we de evolutie van de coronacijfers en -maatregelen af alvorens een datum vast te legen. Het is de bedoeling om tegen eind 2022 een omgevingsvergunning te bekomen. Nog meer goed nieuws voor onze stad, want ook het dossier van D’Mon Hockey werd positief beoordeeld en mag rekenen op 174.290 euro Vlaamse subsidies. Daarmee is het financieel plan van D’Mon Hockey helemaal rond en kunnen zij beginnen dromen van hun eigen kunstgrasveld, waarop tegen het begin van seizoen 2022-2023 moeten kunnen worden getraind en gespeeld. Het kunstgrasveld zal geschikt zijn voor hockey én frisbee, een unicum in Vlaanderen. D’Mon hockey realiseert op eigen krachten én met ondersteuning van de stad en van Vlaanderen, een gloednieuwe hockey- en frisbeesite in Dendermonde. Ook dat betekent heel wat meer en kwalitatievere trainingsmogelijkheden voor de Dendermondse sporters”, volgens de schepen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)