Deze zomer voert domein Nieuwdonk een reservatiesysteem in. De strand- en zwemzone wordt afgebakend. Zwemmen wordt betalend.

De voorbereidingen voor de invoering van het reservatiesysteem zijn volop bezig. Zwemmen kan vanaf woensdagnamiddag 12 mei (enkel bij mooi weer). “We willen deze zomer een aangename familiale vakantiesfeer creëren op basis van een aantal waarden en rekening houdend met de realiteit: een veilig bezoek voor iedereen en respect voor de coronamaatregelen. Daarom werken we met twee zones: een zwemzone (betalend) en een strand- en speelzone (gratis)”, zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Receratiedomeinen.

De toegang tot het domein en de horeca blijft gratis. Ook hier zijn de afstandsregels van toepassing. Het domein Nieuwdonk rekent op de verantwoordelijkheidszin van de bezoekers. Met de nodige signalisatie zal dit extra gesensibiliseerd worden. “We begrijpen dat de afbakening voor een grote visuele impact zorgt. Door de realisatie op korte termijn moest er gekozen worden voor de bestaande oplossing. In het masterplan zal er natuurlijke afbakening uitgewerkt worden.” De rijplaten zijn een tijdelijk alternatief voor het bestaande pad. Domein Nieuwdonk zoekt momenteel met de leverancier naar een oplossing voor de oneffenheid of gladheid bij regen. “Het invoeren van het reservatiesysteem en het betalend zwemmen komt er na de drukke zomer van 2020. Toen moest het domein Nieuwdonk een tijdje de deuren sluiten. Door de massale toestroom van bezoekers was het immers nagenoeg onmogelijk om de coronamaatregelen te respecteren.”

De openingsuren van de zwemzone zijn te vinden op de website.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)