Station Grembergen niet opnieuw open

Er komt geen heropening van het station in Grembergen. Dat antwoordde de federale minister van Mobiliteit op een parlementaire vraag van kamerlid Tomas Roggeman (N-VA). “De heropening van de halte in Grembergen zou veel verkeer van de weg kunnen halen. Ik betreur dat de minister dit zelfs niet wil onderzoeken”.

Het station van Grembergen werd gesloten in 1984. Ondanks herhaalde vragen uit politiek en middenveld, lijkt daar geen verandering in te komen. Het station van Grembergen ligt op de drukbereden lijn 57. Een heropening zou tegemoet komen aan de vraag vanuit de bevolking van Grembergen om ook over een stopplaats te beschikken. Grembergenaar Mark Schelfhout betreurt de weigering van de minister. “Grembergen kent heel wat autoverkeer, zowel naar Dendermonde centrum als naar Zele. De heropening van deze stopplaats zou heel wat pendelverkeer van de weg kunnen halen en de druk op het station van Dendermonde verminderen.”

“Elke stopplaats heeft een impact op het netverkeer en de bezetting van de spoorlijnen”, licht Tomas Roggeman toe. “Een heropening moet dus grondig bestudeerd worden. Ook het potentieel aan pendelaars moet voldoende groot zijn. Maar minister Gilkinet (Ecolo) weigert dit zelfs nog maar te onderzoeken. Groen heeft de mond vol over een groter openbaar vervoer, maar in de praktijk valt dat dik tegen”.


(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.