Mijn Burgerprofiel, dé toegang tot persoonlijke info bij de Vlaamse en federale overheid is toegevoegd aan de stadswebsite van Dendermonde. Inloggen kan met de elektronische identiteitskaart, met de itsme-app of via sms. “In de toekomst krijg je ook toegang tot jouw stedelijke info. Je kan er ook de status van je coronavaccin raadplegen”, klinkt het.

Mijn Burgerprofiel is een online profielpagina waar je je persoonlijke gegevens terugvindt die bij de overheid bekend zijn, zowel op Vlaams als federaal niveau. Lokaal bestuur Dendermonde zal in de toekomst ook persoonlijke stedelijke informatie beschikbaar maken. “Op dit moment kan je in Mijn Burgerprofiel al informatie zien over jouw diploma’s, studietoelagen, renovatiepremie, woning en gezin. Zo kan elke burger de status van lopende dossiers volgen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een toelating of een premie, een studietoelage of bouwaanvraag. Burgers kunnen ook doorklikken om het dossier te raadplegen in het e-loket van de bevoegde overheidsdienst”, zegt schepen Leen Dierick (CD&V). “Je kan er ook officiële attesten en andere documenten downloaden. Mijn Burgerprofiel moet nog groeien en zal op termijn steeds meer gegevens bevatten, zoals informatie over je pensioen, je loopbaan, belastingen, attesten, uittreksels en vergunningen.”

“De snelste manier om te weten te komen of je uitgenodigd bent voor de coronavaccinatie, is via ‘Mijn Burgerprofiel’. Elke burger die in aanmerking komt voor vaccinatie, krijgt behalve een uitnodiging per brief, ook standaard een uitnodiging via het burgerprofiel. Je zal er de datum van je vaccinatie terugvinden nog vóór je thuis je brief ontvangt en je kan de afspraak in één klik bevestigen. Je kan ook aanvinken dat je een mail wil krijgen bij elk nieuw document, dus ook bij je vaccinatie-uitnodiging. Om dit in te stellen, moet je inloggen en klikken op ‘Uw gegevens’ in de gele balk bovenaan, en daarna op ‘Voorkeuren beheren’ onder je naam. In het nieuwe scherm ga je naar ‘Overheidsdocumenten (eBox). Vink daar ‘Ja, ik wil e-mails ontvangen in het kader van Overheidsdocumenten’ aan. Als het vaccinatiecentrum je nu een uitnodiging stuurt, krijg je daar onmiddellijk een e-mail van.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)