Stad geeft elke vereniging CO2-meter om luchtkwaliteit te meten

Naast het respecteren van de coronamaatregelen, is het ventileren van binnenruimtes essentieel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Omdat we het als lokaal bestuur belangrijk vinden om de verenigingen daarbij te ondersteunen, krijgen alle Dendermondse verenigingen een CO2-meter van de stad”, zegt schepen Lien Verwaeren (CD&V).

“Daarmee kunnen ze de luchtkwaliteit in hun lokaal meten. De CO2-meter is een eenvoudig apparaat dat met een kleurcode aangeeft of de lucht ‘coronaveilig’ is of niet. Als het toestel de kleur ‘rood’ aangeeft, is het noodzakelijk om een extra raam of deur open te zetten.Bij een gebrekkige ventilatie kan het coronavirus zich makkelijker verspreiden.”

Verenigingen die een werking hebben in eigen infrastructuur of een lokaal huren voor minimum 9 jaar kunnen een meter aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (sportclubs), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (jeugdverenigingen) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (cultuurverenigingen). “Daarnaast voorzien we ook een aantal meters die uitgeleend kunnen worden voor kortstondige projecten of bijeenkomsten en voorzien we in de eigen stadsinfrastructuur, die verenigingen huren voor het organiseren van hun activiteiten, ook CO2-meters.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.