Sportfanaten kunnen voortaan ook buiten fitnessen aan Sportcentrum Sint-Gillis

Vanaf nu kan je aan Sportcentrum Sint-Gillis ook buiten fitnessen wanneer je maar wil en helemaal gratis. De outdoor fitness, die eerder aan het Sas stond, werd in overleg met de betrokken jeugd en de politie verplaatst naar Sportcentrum Sint-Gillis.

“Omwille van de populariteit en de duurzaamheid is er gekozen voor calisthenicstoestellen”, zegt schepen van Sport Lien Verwaeren (CD&V). “Bij calisthenics zie je geen ingewikkelde fitnessapparatuur, maar maak je maximaal gebruik van je eigen lichaamsgewicht in combinatie met eenvoudige toestellen. Denk aan oefeningen zoals sit-ups, push-ups en pull-ups. De gekozen opstelling biedt veel variatiemogelijkheden en je kan er ook met verschillende mensen tegelijkertijd oefenen. Ter inspiratie worden er aan de toestellen informatiepanelen voorzien om toe te lichten wat je er allemaal kan doen.”

De nieuwe buitenfitness zet ook in op G-sport. Zo is een deel van de toestellen geschikt voor mensen met een fysieke beperking. “De buitenfitness is uiteraard voor iedereen toegankelijk en hoeft niet gereserveerd te worden. Dankzij de nieuwe locatie zullen nu ook de lokale sportclubs gebruik kunnen maken van de toestellen. Ze kunnen de oefeningen op de toestellen bijvoorbeeld integreren in hun opwarming of krachttraining. Of wie weet ontstaat er wel een heuse interclubcompetitie aan de populaire monkey bars?!”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.