SK BERLARE | Jurgen Van Herreweghe: “Dat we het maximum nog hebben is totaal niet belangrijk”

SK Berlare is de enige ploeg in eerste provinciale die nog het maximum van de punten heeft. Sint-Niklaas, Melsele en Haasdonk gingen al voor de bijl. Dit weekend wacht een verplaatsing naar Kleit Maldegem.

Jurgen Van Herreweghe – (c) SK Berlare.

Vorig weekend won Berlare thuis van Haasdonk met 1-0. “Haasdonk was zoals verwacht en gescout een ploeg met heel veel snelheid en loopvermogen bestaande uit jonge spelers die geleid worden door een coach die van wanten weet”, maakt trainer Jurgen Van Herreweghe duidelijk. “We waren dus op onze hoede en geen enkel moment werd de tegenstander onderschat. Wat een pluim is voor de groep. Gesloten werd de match afgewerkt waarbij een afgeweken bal besliste over winst of verlies. Het had anders gekund, maar op het einde van een seizoen zal de geluksbalans wel in evenwicht zijn.”

Berlare staat na een negen op negen alleen aan de kop. “Dat we het maximum nog hebben is totaal niet belangrijk”, vindt Van Herreweghe. “Er zijn nog 81 punten te verliezen of te winnen. Veel te vroeg om af te wijken van onze doelstelling: degradatie vermijden. Wat natuurlijk niet wegneemt dat we liever het maximum hebben dan het minimum. De ambitie is in alle nederigheid een seizoen afwerken waarbij er niet tot de laatste speeldag moet geknokt worden voor behoud en waarbij we in de winterperiode geen vijf oefenmatchen en volop trainingen moeten leggen om het spelletje Alle Hens Aan Dek te spelen. De voorbereiding was druk, leuk en ideale mix van winst, gelijke spelen en verliespartijen. De stage, de arbeid en beleving op training en de ingesteldheid errond zorgden voor een goede sfeer in de groep die vooral van tel zal zijn als het eens minder draait.”

De Puitenkloppers staan voor twee verplaatsingen. Naar Beveren op speeldag vijf en eerst naar Kleit. “Dat zou blijkbaar een heel sterke thuisploeg zijn”, weet de trainer van Berlare. “Gezien de resultaten zijn ze ook in uitmatchen een goede ploeg. Ze staan op een tweede plaats. Elk punt dat we daar gaan halen is een bonuspunt. Beide groepen zullen onmogelijk extra gemotiveerd moeten worden. 1 tegen 2, dat kom je als speler niet zoveel tegen.”

Foto’s (c) SK Berlare.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.