Sint-Lutgardiskoor zingt weer en zoekt nog zangers

Na meer dan een jaar te hebben stilgelegen, start de Vlaamse Kring Sint-Lutgardis in Grembergen terug met hun culturele activiteiten. Daarbij zijn ook nieuwe leden welkom!

“Al meer dan 100 jaar is er bij de Grembergse vereniging toneel en koor. Die eeuw werd in 2019 gevierd met een jubileumvoorstelling en andere activiteiten, maar door corona werden dat spijtig genoeg ook de laatste activiteiten van de Kring. Nu de maatregelen voor cultuur wat versoepeld zijn, kunnen we eindelijk weer opstarten. De toneelrepetities zijn terug begonnen en ook het koor start terug op”, zegt Anke Nobels.

Het Sint-Lutgardiskoor, dat al 90 jaar bestaat, kan terug beginnen met zingen. In Grembergen is het enthousiasme heel groot om te blijven zingen. “Heel wat leden kijken uit naar de wekelijkse zangrepetities en ook de dirigente is heel enthousiast om terug van start te gaan!”, luidt het bij het koor. “In heel wat naburige gemeentes zijn koren gestopt door de coronacrisis. De mensen die daar niet meer terecht kunnen, willen we heel graag verwelkomen bij ons zangkoor.” Wie zin heeft om te zingen kan elke donderdag terecht in zaal Uilenspiegel in Grembergen. De eerste repetitie, waar wij alle zangers op uitnodigen, is op donderdag 30 september. Meer info bij het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0476/53 80 99) of bij de dirigente Kathleen Pauwels (0488/21 29 63).

Foto (c) Marc de Koning.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)