Servantes Award voor teams naar Ecoteam Ros Beiaard

Voor het eerst de Servantes Award uitgereikt in drie categorieën. De prijzen geven een positieve erkenning aan professionals van lokale besturen. Ecoteam Ros Beiaard uit Dendermonde wint de teamprijs. “De professionals van lokale besturen verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden”, zegt Dieter De Kerpel van Servantes.

Met de eerste editie van de Servantes Award wordt een nieuwe onderscheiding in het leven geroepen die specifiek gericht is op medewerkers van lokale besturen. Via de award en de bijhorende Barometer wil de organisatie bijdragen aan kennis over en de opwaardering van professionals van lokale besturen. “We willen positieve aandacht vestigen op werken bij lokale besturen. De vakkennis en jobprofielen zijn bijzonder divers. Wat de local civil servants allemaal gemeen hebben, is dat zij onze lokale samenleving goed doen draaien. Daarom verdienen ze een mooie hommage. De eerste editie van de Servantes Award is voor hen en voor ons een mooie kers op de taart”, vertelt Dieter De Kerpel, managing partner Servantes.

Dertig lokale besturen deden een gooi naar een Servantes Award. “De kandidaturen lazen stuk voor stuk als voorbeelden van alles waar de local civil servant voor staat. De indieners brengen hiermee een mooie hulde aan hun medewerkers en collega’s. Zowel jong geweld, als voorlopers die sinds jaar en dag expert zijn in hun domein zijn goed vertegenwoordigd”, zegt juryvoorzitter Karel Van Eetvelt, CEO Hill+Knowlton Brussels.

Het tijdelijke projectteam van de stad Dendermonde dat de ommegang van Ros Beiaard in 2022 duurzamer moest maken wint de eerste plaats als laureaat ‘Team’. “Met ons kernteam en de hulp en durf van meer dan 50 mensen hebben we getoond dat een groot evenement als de Ros Beiaardommegang duurzaam en afvalarm kan zijn. In 2030 willen we er opnieuw bijzijn en nog beter en breder inzetten op duurzaamheid. We willen een voorbeeld zijn met impact die tot ver buiten Dendermonde reikt”, zegt Inge Smolders, netwerkcoördinator Klimaat en Energie bij Dendermonde.

Foto (c) Lokaal bestuur Dendermonde.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.