Scriptieprijs wakkert interesse van jeugd in Dendermonde aan

Jaarlijks reikt het lokaal bestuur een Dendermondse scriptieprijs uit, voor studenten die afstuderen met een scriptie over een Dendermonds thema, ter waarde van 250 euro.

“Het academiejaar is gestart. Wie nog een onderwerp voor een thesis zoekt, kan inspiratie zoeken dicht bij huis. Met al haar facetten biedt de stad immers een ruime waaier aan inspiratie voor onderzoek en analyse. Wie een scriptie schrijft gelinkt aan Dendermonde, kan meedingen naar een prijs van 250 euro. Op die manier motiveert de prijs studenten om zich te verdiepen in Dendermonde”, zegt schepen Dirk Abbeloos (CD&V).

Een woonplaats in Dendermonde is geen must. “Ook een studiedomein (geschiedenis, geografie, cultuur, …) is niet bepaald; studenten uit alle studierichtingen kunnen deelnemen. De scriptie dient wel te voldoen aan enkele kwaliteitsvoorwaarden: het moet een meerwaarde betekenen voor Dendermonde, vernieuwend zijn en voldoen aan de basisregels van de Nederlandse spelling. Inzendingen kunnen jaarlijks tot uiterlijk 15 oktober ingediend worden. Geselecteerde deelnemers worden uitgenodigd om hun scriptie mondeling voor te stellen aan een jury. Die jury bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeentelijke adviesraden. Een jaarlijkse prijsuitreiking in december huldigt de winnaars. Het volledige wedstrijdreglement vind je op de website van Dendermonde: www.dendermonde.be/scriptie.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)