Rollerdisco als alternatief voor afgelaste ijspiste

Gemeentebestuur Lebbeke pakt uit met een unieke rollerdisco op tweede kerstdag, 26 december, en met optreden van 2Fabiola op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op de Grote Plaats op 8 januari.

Eerder hakte het gemeentebestuur een moeilijke knoop door. Wegens de hoge energieprijzen werd de ijspiste geschrapt. Het gemeentebestuur wil echter de eindejaarsperiode niet onopgemerkt laten voorbijgaan en komt met het alternatief om onder andere een rollerdisco in CC De Biekorf te organiseren.

Burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V) verduidelijkt: “We kozen voor een rollerdisco om mee te surfen op de huidige hype van het rolschaatsen. Om dat allemaal wat vlot te laten verlopen, kozen we voor rolschaatsen in twee blokken. Aangezien het in CC De Biekorf plaatsvindt, kunnen we de energiekosten erg drukken. De interactieve band Jeuk zorgt voor een muzikaal intermezzo tussen de eerste en de tweede blok met een portie humor die hen zo eigen is.”

“Daarnaast organiseert het gemeentebestuur ook een winterbar in de kerstvakantie en komt onder andere 2Fabiola de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op de Grote Plaats opfleuren”, zegt schepen van Cultuur Maria Van Keer (CD&V). Die vindt plaats op zondag 8 januari 2023 en start om 11.30 uur met een optreden van de jazzband “Along comes Mary” en wordt feestelijk afgesloten op de tonen van DJ Wout (ex-Sylver). “Tenslotte komt er ook nog een kerstmarkt in de kerk van de Minnestraat op zondag 4 december, maar daarover later meer.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.