Richtpunt geeft leerlingen een stem met boek ‘Achter het masker’

Richtpunt campus Hamme het boek ‘Achter het masker’ voor. Het boek vertelt via portretten en getuigenissen hoe leerlingen de coronalockdown ervaarden en verteerden.

Iedereen kwam zichzelf wel eens tegen tijdens de lockdown, maar bij jongeren kwam die lange periode van isolatie extra hard aan. “We mogen de impact van corona op jongeren niet onderschatten. In je pubertijd wil je een sociaal leven uitbouwen en dan komt zo’n lockdown wel erg ongelegen”, zegt Marc De Rycke, technisch adviseur-coördinator van Richtpunt campus Hamme.

Daarom gaf Richtpunt campus Hamme zijn leerlingen de kans om vrijblijvend iets neer te schrijven over hun ervaringen tijdens de lockdown. Dat resulteerde in een twintigtal getuigenissen met bijpassende foto’s, gebundeld in het boek ‘Achter het masker’. “Richtpunt campus Hamme is een technische school met harde nijverheidsrichtingen. Maar met dit boek toont de school aan dat ze tegelijk ook een warme school is, waar leerlingen terecht kunnen met problemen die buiten het lespatroon vallen”, volgens gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Onderwijs. In totaal worden een 200-tal exemplaren van het boek gedrukt en verdeeld onder de laatstejaars en het personeel.

Foto (c) Provincie Oost-Vlaanderen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.