Restauratie van twee beschermde schilderijen in de Sint-Martinuskerk

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor de restauratie van twee beschermde schilderijen in de Sint-Martinuskerk van Denderbelle. De Vlaamse overheid kent hiervoor een premie van 16.356,56 euro toe. Deze middelen komen uit het relanceplan Vlaamse Veerkracht, waarmee de Vlaamse Regering 4,3 miljard euro investeert om het economisch en maatschappelijk weefsel te herstellen na de coronacrisis.

“Twee schilderijen die in de Denderbelse Sint-Martinuskerk hangen, worden geconserveerd en gerestaureerd”, aldus minister Matthias Diependaele. “Onroerend erfgoed vertelt vaak een lokaal verhaal en geeft mee vorm aan onze Vlaamse identiteit. Dankzij middelen uit het relanceplan kunnen de eigenaars van deze monumenten een ondersteuning krijgen om de waarde van het erfgoed te bewaren. Door te investeren in projecten die KMO’s aan de slag houden, zorgen we voor een vlotter economisch herstel na de coronacrisis.”

Twee beschermde schilderijen uit de Martinuskerk worden geconserveerd en gerestaureerd. Het gaat over het doek ‘De Heilige Martinus te paard die zijn mantel deelt met een bedelaar’, uit 1628 geschilderd door Jan Van Swaervelde en de ‘Calvarie met Maria Magdalena’, Vlaamse school, een doek uit circa 1600. Dit dossier heeft een directe impact op de werkgelegenheid voor kleinere en middelgrote bedrijven. Restaurateurs en ambachtslieden werken meestal in kleinere bedrijven in de erfgoedsector. Het zijn die ondernemingen die erg geleden hebben onder de Covid-crisis en dreigen te verdwijnen bij gebrek aan werkgelegenheid. De relancemiddelen die nu ingezet worden houden deze sector aan de slag. Voor deze restauratiewerken wordt een premie van 16.356,56 euro toegekend.

Foto (c) Inventaris Onroerend Erfgoed.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.